HUB Resorts
Drentse Weelde
Drentse Weelde

Drentse Weelde

Genieten op ons park

Drenthe heeft alles!

In het resort staat de natuur centraal en zijn de paden en faciliteiten strak en duurzaam vormgegeven. Ook wordt er rekening gehouden met flora en fauna! De huurders van jouw vakantiewoning vinden er onder andere insectenhotels, nestkasten voor vogels en velerlei vegetatie voor amfibieën, libellen en vlinders.

De recreatiewoningen worden hoogwaardig gebouwd en zijn richting het water gepositioneerd, waardoor er prachtige terrassen en zichtlijnen ontstaan. Elke woning heeft zijn eigen privéterras, een groene haag, bloeiende struiken en een parkeerplaats bij de woning. Hoe heerlijk is dat! 

 
 
 
 
 

Maak kennis met onze duurzame vakantiewoningen

 

Koperbaay

Drentse Weelde, Hoogersmilde
631
  • Duurzame woning
  • 70m2
  • Geschikt voor 6 personen

Welvaren

Drentse Weelde, Hoogersmilde
421
  • Overdekt terras
  • Elektrische verwarming
  • Geschikt voor 4 personen
 
 

Ervaar het ultieme buitenleven met Glamping

Wil je het authentieke kampeergevoel ervaren met alle comfort van thuis? Beleef dan hét safari gevoel in de glampingtenten bij de Drentse Weelde. Onze accommodaties bieden plaats voor maximaal 6 personen en zijn voorzien van privé sanitair. Momenteel ondergaat ons park een revitalisering waarbij 140 duurzame en exclusieve vakantiewoningen worden gebouwd. Drentse Weelde transformeert zo tot een prachtig eco-resort. Tijdens de revitalisering is het nog steeds mogelijk om een safaritent te boeken en te genieten van de rust en privacy op ons park. Mogen we jou ook verwelkomen in een van onze safaritenten?

Onze safaritenten ⤵(2)

Safaritent met sanitair | 4 persoons

Drentse Weelde, Hoogersmilde
42Ja

Safaritent met sanitair | 6 personen

Drentse Weelde, Hoogersmilde
621
 
 
 

Ontdek veelzijdig Drenthe

 

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Dit bijzondere gebied ligt op de grens van de provincies Drenthe en Friesland en is één van de grootste natuurgebieden van Nederland! In 2000 werd dit gebied met meer dan 6.000 hectare bos, braakliggend terrein, drijfzand en valleigrasland aangewezen als nationaal park. Het Drents-Friese Wold is een van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura 2000-gebied.

Genieten in Drenthe

Nergens anders geniet je zo van rust en ruimte als in Drenthe! De Drentse Weelde ligt 20 km onder Assen, vlakbij de Friese grens in het plaatsje Hoogersmilde. De natuur is schitterend en in deze stoere omgeving kan je van alles beleven! Het resort heeft een eigen zwemvijver en grenst aan het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. En wist je dat Drenthe dé fietsprovincie is van Nederland? Naast vele fietsroutes, kun je er oneindig wandelen en paardrijden. Ook zijn er km’s aan sportieve mountainbike trails.

Veel leuke activiteiten

Ook voor kinderen is er veel te beleven! In de buurt zijn er meerdere attractieparken en in de vakanties zijn er leuke kinderactiviteiten. Vergeet niet het Rijk der Kabouters in Exloo, de boomtoppen in Drouwen, Joytime in Grolloo en Wildlands Adventure Zoo in Emmen te bezoeken. Bij deze laatste maak je een wereldexpeditie in één dag; ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en maak een race in de nieuwe attractie Tweestryd!

Terug in het verleden met de Hunebedden

Denk je aan Drenthe? Dan denk je aan hunebedden! En dat is niet zo gek, want er zijn er maar liefst 52! Hunebedden zijn prachtige grafkamers en werden ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd. In het Hunebedcentrum Borger ontdek je de prehistorie: de tijd van de jagers en verzamelaars en kun je het grootste hunebed van Nederland bewonderen!