HUB Resorts
Drentse Weelde
Drentse Weelde
Drentse Weelde

Drentse Weelde

Puur natuur tot aan je voordeur

Vakantie vieren in Drenthe!

Op Drentse Weelde vind je rust. Even helemaal niets. Puur genieten van elkaar en de natuur om je heen in een sfeervolle accommodatie die vrijheid en comfort biedt. Begin je dag op het terras met zicht op de natuur of ga naar de parkvijver. Binnen handbereik staat verse koffie. Er komen wat eendjes voorbij en je hoort de vogels fluiten. Zo simpel kan leven zijn. Ontspan hier voor een weekend, week of misschien wel twee en kom herboren thuis.

Drentse Weelde ligt 20 km onder Assen, vlak bij de Friese grens in het plaatsje Hoogersmilde. Het eco-resort grenst direct aan het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het park behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000-gebied. Je zou er maar elke vakantiedag doorheen kunnen struinen. En dan te bedenken dat dit niet het enige natuurgebied is in de omgeving.

Begint het beeld zich al te vormen en word je al enthousiast? Er zijn diverse duurzame vakantiewoningen te huur. Verken het aanbod en kies voor rust en natuur. 

HUB Resorts Drentse Weelde ondergaat momenteel een volledige renovatie. Hoewel het park nog volop in ontwikkeling is, zijn de voorzieningen op het park op dit moment nog beperkt. Gelukkig is er in de directe omgeving voldoende keuze aan winkeltjes en recreatiemogelijkheden.

 
 
 
 
 

Maak kennis met onze duurzame vakantiewoningen

 
Vanaf
€ 521
2 nachten
2 personen

Luxe lodge voor 4 personen

Drentse Weelde, Hoogersmilde
42Nee
  • Duurzaam
  • Fantastisch uitzicht
  • Rust & Comfort
Vanaf
€ 470
2 nachten
2 personen

Luxe lodge voor 4 personen - rolstoeltoegankelijk

Drentse Weelde, Hoogersmilde
42Sommige
  • Duurzaam
  • Fantastisch uitzicht
  • Rust & Comfort
Vanaf
€ 551
2 nachten
2 personen

Luxe lodge voor 4 personen met sauna

Drentse Weelde, Hoogersmilde
42Nee
  • Sauna
  • Duurzaam
  • Fantastisch uitzicht
  • Rust & Comfort
 
 

Lekker buiten leven

Op Drentse Weelde is de natuurlijke omgeving tot aan je voordeur voelbaar. De woningen openen zich naar de natuur. Zowel door de positie als via de grote ramen. Of je nu binnen bent of lekker op je terras zit, je beleeft ‘buiten’. Op het park is een natuurzwemvijver en je ziet er ook diverse insectenhotels, nestkasten en allerlei planten, bomen en struiken waar dieren kunnen schuilen en eten. Ook de fauna viert hier elke dag vakantie.

 
 
 
 
 

Ontdek veelzijdig Drenthe

 

Drenthe is een recreatieve hotspot

Hier vier je vakantie met adembenemend mooie natuur om je heen. Naast Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt ook Nationaal Park Dwingelerveld heel dichtbij en dus heb je het voor het kiezen. Welk pad struin je af, waar ga je fietsen of is het zo warm dat je kiest voor een middag zwemmen? Zelfs klimmen, paardrijden en een tocht met de huifkar behoren tot de mogelijkheden. Op recreatief gebied kun je het niet beter treffen.

Dé plek voor een heerlijke fietstocht

Wist je dat Drenthe dé fietsprovincie is van Nederland? We lichten een tipje van de sluier op: fiets in 1,5 uur vanaf Drentse Weelde naar Orvelte, een van de mooiste dorpen in het hele land! Hier ervaar je het echte authentieke Drentse karakter. De route ernaartoe laat je Drenthe op zijn best beleven. Ook de Dwingelderveldroute door Nationaal Park Dwingelderveld is adembenemend. Je ontdekt de schoonheid van het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Naast talloze fietsroutes zijn er ook fantastische mountainbiketrails voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers.

Leuk om te doen in Drenthe

In de buurt zijn er meerdere attractieparken. Superleuk voor de hele familie. En vergeet niet het Rijk der Kabouters in Exloo, de boomtoppen in Drouwen en Joytime in Grolloo te bezoeken. Of ga naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en maak een race in de nieuwe attractie Tweestryd! Zin in een middagje shoppen? Vanaf Drentse Weelde rij je in 20 minuten naar Assen en Groningen is met 40 minuten te bereiken.

Terug in het verleden met de hunebedden

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden. En dat is niet zo gek, want er zijn er maar liefst 52! Hunebedden zijn prachtige grafkamers. Ze werden ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd. Het is bijna niet voor te stellen hoe ze de enorme keien konden verplaatsen. In het Hunebedcentrum Borger ontdek je de prehistorie en kun je het grootste hunebed van Nederland bewonderen!